Marktmiserie zonder einde

Op 23 april 2017, over deze onderwerpen: Informatie over Lichtervelde, Mobiliteit en verkeer
auto's op de markt

We hebben het niet onder de markt met onze markt. Binnen een tiental dagen, dat wil zeggen vanaf dinsdag 2 mei doen ze hun zoveelste oplapwerk van de markt. Het lijkt wel een ‘running gag’, een weerkerende grap. Een smakeloze klucht, zeg maar, vooral voor wie regelmatig op of rond de markt moet zijn. 
De cirkelvormige weg (N370c) bestaat nog altijd uit kasseien die er niet tegen kunnen dat men erover rijdt. Vooral voor fietsers zijn die 'uitstekende' kasseien bijzonder gevaarlijk.  Uitstekend, moet u hier wel letterlijk opvatten.
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal de kasseien vervangen door beton. Nog maar ’s beton. 
Maar het zal er uitzien als tegels want ze gebruiken stempelbeton. Men zal de hinder in 2 fasen organiseren. Met eenrichtingsverkeer nu eens voor de ene richting dan weer voor de andere. 
Om de weggebruikers niet al te zeer te hinderen, zal men een tijdje weer tweerichtingsverkeer toelaten in de Verbindingsstraat. Iets later zal men de Hoogstraat afzetten voor het verkeer. 
De poespas zou voorbij kunnen zijn tegen het begin van het bouwverlof.
 
Daarna, vermoeden we, keren we terug naar de rommelige toestand van weleer. Een markt die volgepakt staat met auto’s, dranghekkens en ander tuig dat daar achterblijft, aanhangwagens met reclamepanelen, kortom een rommelig allegaartje. Een triestige aanblik voor wat het visitekaartje van de gemeente zou kunnen zijn.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is