De jeugd aan zet

Ontbijt op 13 mei ten voordele van Oxfam projecten in het Zuiden

Eergisteren, vrijdag 11 mei, hield de jeugdraad een politiek debat. Daartoe hadden ze alle politieke partijen uitgenodigd. Bovendien wisten ze niemand minder dan wetstraatjournalist Johny Vansevenant te strikken als moderator. En wij die dachten dat jongeren de politiek beu waren. Tijd om onze mening bij te schaven. Het is altijd oké als jongeren zich engageren. De Lichterveldse politieke formaties konden luisteren naar wat de jeugd verlangt van het beleid. Op hun beurt konden de politici naar voor brengen wat ze in petto hebben.
De jongelui zijn vast van plan om het bestuur na 14 oktober te wijzen op hun standpunten en beloften. Kan je ze ongelijk geven?

Tijdens de verkeersweek die volgende maandag 14 mei begint en eindigt op 18 mei zal men opnieuw een verkeersstraat invoeren aan de basisscholen Beverbos en ' Vlot. Tweemaal per dag, dat wil zeggen bij aanvang en op het einde van de schooldag zal men de betrokken straten tijdelijk afzetten voor gemotoriseerd verkeer. Enige uitzondering zijn de hulpdiensten. Bijvoorbeeld in de Marktstraat zal je 's morgens tussen 8 en 8.35 u nog kunnen rijden tot aan de Bib. Dan luidt het devies: draai en zwaai. Of Kiss & Ride, whatever.  Dat zal ook gelden op de middag tussen 15 en 15.45 u en op woensdag tussen 11.30 en 12.20 u. Tijdens die week zullen de kinderen van het zesde leerjaar een fietsexamen kunnen afleggen. De politie komt de kinderen ook informeren over het gevaar van de dode hoekongevallen met vrachtwagens.  De kinderen zullen zelf kunnen ervaren hoe moeilijk het soms is voor een camionchauffeur om alles in het oog te houden. 

Al heel vroeg deze morgen (zondag 13 mei ) zat O.C. De Schouw aardig vol. De geur van verse koffie en warme broodjes! Wat wil je nog meer? Een hele schare jongeren van Oxfam Wereldwinkel organiseerde een ontbijt ten voordele van hun projecten in het zuiden.
Dikke proficiat aan de jonge gasten voor hun belangeloze inzet. Lichtervelde is trots op jullie! 
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is