De verbindende factor

Op 2 maart 2018, over deze onderwerpen: OCMW & Sociale Zaken, Senioren, Sport & vrije tijd

Vanaf morgen 3 maart tot 11 maart is het de week van de vrijwilliger. Dat vernamen we zonet toen de postbode langskwam. Er stak namelijk een aardig 'steunkaartje' bij de correspondentie.  
Net zoals de andere bestuursleden van onze afdeling, ontving ik een bedankje van BDW. Een schouderklopje kan zo’n deugd doen.

Men schat dat er in Vlaanderen pakweg 750.000 vrijwilligers zijn die zich op regelmatige basis inzetten.  Velen doen dat dag aan dag. Anderen nu en dan.
Al die vrijwilligers geven iets kostbaars – iets dat we vooral heden ten dage maar in beperkte mate over hebben: TIJD. Maar ook aandacht en daadwerkelijke hulp, natuurlijk.

Wil je meer weten over Vrijwilligerswerk in het algemeen, contacteer dan het ‘Vlaams Steunpunt Vrjwilligerswerk vzw’.

Deze vzw lanceert jaarlijks een campagne. Dit jaar staat ze in het teken van diversiteit in het vrijwilligerswerk. Want iedereen heeft wel talenten, en iedereen kan 'vrijwilligen'.

Aan elkeen die zich belangeloos inzet voor zijn medemens en voor eender welke vereniging: hartelijk proficiat voor jouw ruimhartigheid.  Mensen als jij zijn het cement van onze gemeenschap.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is