Duidelijke keuze

Op 25 februari 2018, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws, Economie en Financiën
Causerie Cathy Coudyser op vrijdag 23 februari 2018

Verleden vrijdagavond 23 februari kwam Vlaams volksvertegenwoordiger en federaal deelstaatsenator Cathy Coudyser een causerie geven voor onze plaatselijke N-VA-afdeling.

Het werd een bijzonder belangwekkend betoog. Voor vele aanwezigen ook een 'blikopener'. Cathy overliep zowat alle beleidsdomeinen, zowel op federaal als op Vlaams niveau. Ze schetste wat men er aantrof toen N-VA toetrad tot het bestuur.
Vooral op federaal niveau was dat frappant. Dat je vanaf nul zou moeten beginnen is op zich al erg genoeg. Maar de realiteit was totaal anders: als leidinggevende formatie mocht N-VA in veel domeinen ver onder nul beginnen.
Eerst putten dempen, dan sparen, om uiteindelijk wat over te houden voor een beleid.
 
Als je een bepaalde oppositie mag geloven, dan zijn degenen die de problemen erven, de schuldigen.
Gelukkig snapt ook de goegemeente wie debet is aan de scheefgroei op al die terreinen:  de onverantwoordelijken die tientallen jaren lang nalieten orde op zaken te stellen, in hun eigen geledingen en in 's lands zaken.  

Op het betoog van Cathy Coudyser komen we later nog terug. <De Verandering Werkt> is niet zomaar een slogan. Die bewering is bijzonder accuraat onderbouwd met gegevens en feiten. Er is vooral een gunstige evolutie op vrijwel alle terreinen van onze economie.
De mensen gaan er aantoonbaar op vooruit. Ondanks alle hindernissen en tegenkantingen, kon het beleid de staatschuld, uitgedrukt als een percentage van het Bruto Binnenlands Product, terugdringen met bijna 3%! 

Hoe het ook zij, als N-VA hier goed over communiceert –daar zijn ze al aardig mee bezig- zien wij het helemaal zitten.
Dan mogen de mensen kiezen: de terugkeer naar het wanbeleid met gesjoemel, ‘de affaires’ de graaicultuur en dergelijke onfrisse zaken.

Ofwel de weg van N-VA.
Een duidelijke keuze.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is