Een mens leeft niet van brood alleen

Op 5 januari 2018, over deze onderwerpen: Informatie over Lichtervelde, Kunst en Cultuur, Onze gemeente in de pers

Het is niet onze gewoonte om publiciteit te maken voor één of ander. Dat kon u al merken. Onze publicaties zijn vrij van advertenties of reclame. Zo houden we de handen en vooral de gedachten vrij.
Vandaag schuiven we even dat principe terzijde. We wijzen met graagte naar de Krant van West-Vlaanderen van dit weekend. Vooral omdat in de weekendbijlage er een hele reportage opgenomen is over Nick Ervinck.
Zoals u wellicht weet is deze kunstenaar een aantal jaren geleden komen wonen in onze gemeente. 
Waaraan hebben we dat verdiend?
Wellicht omdat de vroegere garage Eeclo in de Kortemarkstraat vrij kwam en Nick voorlopig genoeg ruimte biedt voor zijn monumentale kunstwerken.
Nick Ervinck is het helemaal aan het maken. Noem een grote (kunst)stad in de wereld en Nick Ervinck is er al aanwezig geweest op een tentoonstelling.

Uw redacteur mocht al eens zijn atelier bezoeken en uitleg krijgen bij een rondgang met een socio-culturele vereniging. Moet u echt ook eens doen.
Nick heeft met zijn 3D-kunst blijkaar een voorliefde voor het kleur 'geel'. (Wij ook.) Maar daar mag u geen conclusies uit trekken. 

TIP: Nick biedt een kunstboek aan voor de prijs van € 65,- als ik me niet vergis. Deze scribent speelt dat boek telkens weer kwijt aan de één of andere geïnteresseerde.
Als ik nog eens naar de broodautomaat ga in de Kortemarkstraat, loop ik nog wel even langs in het atelier. Immers een mens leeft niet van brood alleen.

 

 


 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is