Eindelijk gaat de bel

Op 28 juni 2017, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Jeugd & Onderwijs
Basisschool Beverbos

 

Oef!
Het was een belangrijk dossier in de gemeenteraad van verleden maandag 26 juni 2017: de renovatie van de gemeentelijke basisschool ‘Het Beverbos’.  Eindelijk! Zo begint een artikel uit Het Nieuwsblad van heden, 28 juni 2017 over de renovatiewerken aan de gemeentelijke basisschool.
En terecht.  
Het heeft lang genoeg aangesleept. Binnenkort vat men dan toch de verbeteringswerken voor de basisschool ‘Het Beverbos’ aan.
Onderbelicht
Door de lijvige agenda van de raad en het feit dat alle fracties vlot instemden met het voorstel, kreeg dit project naar ons aanvoelen weinig aandacht achteraf. Niet onbegrijpelijk overigens na de commotie rond de voorstelling van de jaarrekeningen van de gemeente en het OCMW.
Daarna nog ’s zo’n gevoelig dossier als het nieuwe politiereglement met de beruchte GAS-boetes ofwel de ‘gemeentelijke administratieve sancties’. Toch verdient dit project onze volle aandacht.
Men kan nooit zorgzaam genoeg omspringen met de toekomstkansen van onze jeugd.  
Grondig
Bij de toelichting door de architect bleek dat er grondig nagedacht werd over de uitwerking.
Hoeken en kanten zal men benutten. Er is gedacht aan multifunctionaliteit.
Zo ziet onze afdeling het graag.
Toegankelijkheid
In de gemeenteraad zei onze fractie volmondig ja op het voorstel en trachtte het bestuur ervan te overtuigen dat er in elk geval een lift moet komen.
Dat is absoluut nodig. Denk maar aan kinderen met een fysieke beperking. Leerlingen of begeleiders kunnen zich helaas ook eens kwetsen bij het sporten. Niemand is daar vrij van. 
Voor zover wij verstand hebben om plannen te beoordelen, ziet het er uitstekend uit. De schooljeugd en het omkaderend personeel zullen een tijdlang wel enige overlast in de koop moeten nemen.
 

Wordt vervolgd.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is