Eitjes en nieuws sprokkelen

Op 1 april 2018, over deze onderwerpen: Informatie over Lichtervelde, Leefmilieu, Onze gemeente in de pers

Geel eitje
Lichterveldse Feeste, het 11 juli-feest dat de gemeente organiseert vindt dit jaar plaats, niet op 11 juli, maar op zaterdag 7 juli. De hoofdaffiche bestaat uit 'De Romeo's'. Dat zijn echte publiekstrekkers. Het wordt zonder twijfel weer een geslaagd Vlaams feest. Wie zijn steentje of  eitje wil bijdragen kan zich aanmelden via 051 72 94 41 of via cultuur [at] lichtervelde.be.

Rood eitje
Rij niet sneller dan toegelaten op onze wegen! De gemeente heeft bijkomende apparatuur aangekocht die via smiley's en de preciese snelheid aanduidt of je een heer (of dame) in het verkeer bent, dan wel een beer. Die dingen zijn in de eerste plaats bedoeld om ons als verkeersdeelnemers te helpen. Soms ga je onwillekeurig te snel, zonder dat je daar erg in hebt. Door die toestellen heb je weer een excuus minder.

Blauw eitje 
De schoolgaande jeugd kan weer studeren in O.C. De Schouw van 3 tot 13 april, de hele paasvakantie dus en dat van 9 tot 19 u. Anderen zien studeren geeft meer zin en motivatie om het ook te doen. Hopelijk maakt de toekomst van onze gemeente hier gebruik van. We wensen ze succes met de leeropdrachten. Loop vooral geen blauwtjes op bij de toetsen en examens.

Groen eitje
Om te verhinderen dat kinderen te veel op schermpjes turen, organiseren heel wat gemeenten een 'Buitenspeeldag'. Lichtervelde wil hier niet achterop raken. In samenwerking met 'Huis van het kind' en de kinderboerderij 'Den Ast' vindt er op woensdag 18 april van 14 tot 16.30 u op de kinderboerderij een speelmiddag plaats, volledig in het groen. Er zijn tal van voorzieningen om het jonge volkje te vermaken. Teveel om hier op te sommen: zoektochten, springkastelen, kinderdisco, enz. Een hele ploeg staat gereed om de kids op te vangen in de Hoogwielkestraat 55.

Zilveren eitje
Zilver als het kleur van de nadars en fietsen. De uitleendienst van de gemeente stelt 12 nadars ter beschikking van verenigingen. Met die nadars kunnen 72 fietsen ordentelijk manier gestal worden. Een interessant initiatief dat het fietsen promoot. Natuurlijk 'kadert' dit in het project 'Lichtervelde fietst'. We kunnen dit enkel toejuichen. Lichterveldse verenigingen kunnen de nadars reserveren via https://reservaties.lichtervelde.be

Paars eitje
Steeds meer mensen lopen paars aan van woede als ze zien hoe de openbare ruimte misbruikt wordt door sommigen als één groot stort. We besluiten hier dan ook met een heel gemeend proficiat aan de dapperen die op zaterdag 24 maart de handen uit de mouwen staken en de rotzooi van anderen opruimden tijdens de 26e zwerfvuilactie. Ondertussen besliste de gemeenteraad unaniem om ook hier staatsiegeld op blikjes en dergelijke in te voeren. Wat men in sommige beken en sloten aantreft is gewoon stuitend. De dappere zwerfvuilruimers haalden weer meer dan 600 kg op. In de gemeente komen binnenkort ook de eerste ondergrondse flessencontainers. Wellicht zal een eerste dergelijke voorziening er komen in de Beverenstraat. De krant had het over de Beverenaardeweg, maar die bestaat in Roeselare, maar niet in onze gemeente. 
Je kan jezelf ook opgeven als 'Buurtbeheerder'. Dan zorg jij en je vrienden of kennissen ervoor dat jouw (stuk van de) straat regelmatig ontdaan wordt van wat de mensen zoal weggooien. Je aanmelden kan via dienst 'Omgeving' van de gemeente: omgeving [at] lichtervelde.be of ook door gebruik te maken van de link: www.mooimakers.be. Op die laatste site kan je je registrereren als 'onafhankelijk mooimaker'. DOEN!

Van ons mag de overheid hier repressief optreden. Schop de nestbevuilers maar een geweten.

Maar laten we eindigen met een positieve noot: aan alle toevallige en andere passanten op deze website, een bijzonder vrolijk en hoopvol Paasfeest gewenst. 


 


 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is