Lichtervelde bevert

Op 3 juli 2017, over deze onderwerpen: Informatie over Lichtervelde, Jeugd & Onderwijs
Beverbos

Zoals al in een eerder nieuwsitem meegegeven, is uw eigenwijze webredacteur van mening dat de inspanningen voor onze lokale gemeenteschool te weinig aandacht kregen. Dit dossier kon rekenen op de éénparige instemming van de gemeenteraad van 26 juni laatstleden.  

Het is één van die dossier waar onze fractie, het gemeentebestuur goede punten geeft. 
U kent ons, als het goed is zeggen we het ook.  We komen er dan zelfs graag op terug.

Alleen daarom hoeft dit bestuur nog niet altijd zelf door het beeld te lopen. 
In het gemeenteblaadje hadden ze evengoed eens het personeel, de directeur, de leerlingen, oud-leerlingen, omwonenden enz. aan het woord kunnen laten. Ze hadden met andere woorden eens een anekdotisch verhaal kunnen brengen in plaats van hun eeuwige <<kijk naar mij>>.

Eén van de goede zaken is dat de nieuw te bouwen sporthal ook vanaf de straat toegankelijk zal zijn. Zodoende zullen andere sportverenigingen (tegen vergoeding) ook gebruik kunnen maken van die infrastructuur. 
Het is een eenvoudig economisch principe dat je de ‘kapitaalgoederen’ zoveel mogelijk benut. 
Het is toch vreemd dat men daar niet eerder op gekomen is. Over kapitaal gesproken: het totale kostenplaatje bedraagt € 2 618 561,50. Dat is exclusief 6%  BTW en erelonen. 

Behalve de nieuwe sporthal komt er een nieuw kleuterblok.

Foto maquette Beverbos

Foto: GF in KW 30-06-201

De (ver)nieuwbouw (cf. maquette) slaat vooral op het centrale gedeelte. Van dat centrale blok blijven enkele klassen en het directielokaal behouden. Het bestaande kleuterblok gaat tegen de vlakte en wordt vervangen door een nieuwe vleugel. 
Aan de achterzijde (Bontenstraat) zal men een keuken en refter inplannen. Er is ook wat ruimte voor een ‘Beverparadijs’. Een knusse ruimte met amfitheater waar de kinderen kunnen ontspannen. 
Of moet ik zeggen: ‘chillen’?
Het hele ontwerp is een uitwerking van het architectenbureau Van Biervliet uit Brugge. De bouwwerken zouden aanvangen na de bouwvakantie van 2018 en 2 jaar duren. 
 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is