Lichtervelde in de weekendkranten

Veel wereldschokkend nieuws valt er dit weekend (17-19 maart 2018) voorlopig (!) niet te rapen over onze gemeente. Geen nieuws is doorgaans ook goed nieuws. 

Het Laatste Nieuws en De Krant van West-Vlaanderen berichten over nieuwe geurhinder in onze gemeente. Dat was al een tijd geleden. Dit keer hebben de inwoners van onder meer de Wulleput-,  de Beveren- en een deel van de Koolskampstraat er mee te maken. Een kalkoenkwekerij langs de ringweg zou de veroorzaker van de hinder zijn. De uitbaters zijn zich bewust van het probleem en werken aan een oplossing.  Toch hebben een aantal inwoners zich al beklaagd bij het gemeentebestuur en mag het bedrijf een bezoekje van de inspectie verwachten. Hopelijk raken de betrokkenen er uit. Het bedrijf toont alvast zijn goede wil.

Verder lezen we dat de basisschool van GO!, het gemeenschapsonderwijs, De Valke een mini-bib installeert. Een mooie manier om de kinderen de weg naar het lezen van boeken te helpen vinden. Het belang van veel lezen valt moeilijk te overschatten. Iemand die veel leest is een rijker mens.
Maar ook de basisschool 't Vlot laat de hersentjes kraken. Daar zijn ze begonnen met schaken. Een paar leerlingen zijn lid van een schaakclub en die gasten hebben blijkbaar de rest 'besmet'.



Café De Zwaan zoekt een overnemer. Het eigenaarschap was mettertijd verdeeld geraakt over teveel hoofden. En u kent dat: zoveel hoofden, zoveel zinnen. Ze besluiten wijselijk om uit onverdeeldheid te treden. De nieuwe eigenaar kan dan zijn eigen koers varen.

Wat ook het vermelden waard is: elk trimester zet het gemeentebestuur jubilerende koppels in de bloemen. Dat zijn paren die 50, 60 of 65 ( 1 enkele keer 70!) jaar getrouwd zijn. Het is merkwaardig hoeveel dat er telkens nog zijn. Ook onze afdeling bedenkt de jubilarissen met een kaartje waarop onze felicitaties. 

Al even deugdoend was het toneelstuk Tanya dat op woensdag 14 maart opgevoerd werd in O.C. De Schouw. De opbrengst van die voorstelling gaat integraal naar het project 'Sonali' in India. De Lichterveldenaren toonden hun goed hart en vulden De Schouw. 
De acteurs kregen als bedankje een ovationeel applaus.
Hiermee valt ook het doek over deze weekendbijdrage.  Fijn weekend, beste lezer.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is