Lichtervelds totaalspektakel valt in de prijzen

Frontparadijs wint Vlamo-award

Gisteren kregen we al een bericht in onze mailbox van een bijzonder opgetogen secretaris van de cultuurraad: "ik ben bijzonder verheugd jullie te mogen melden dat Het Frontparadijs gisteren de prestigieuze Vlamo-Award binnen gehaald heeft.  Deze award wordt uitgereikt aan een project van  een muziekvereniging dat er in  geslaagd is een bijzondere indruk te laten op de onmiddellijke leefomgeving.   Het feit dat Het Frontparadijs er in geslaagd is om veertig verenigingen te mobiliseren met in totaal zo'n driehonderd medewerkers gaf de doorslag om de award uit te reiken aan ons project.  De hoogstaande kwaliteit speelde natuurlijk ook een rol en er was ook lof voor onze aandacht voor de vreemdelingenproblematiek.  De jury wist het ook te appreciëren dat er rekening gehouden werd met tips die gegeven werden in het voorbereidend gesprek.  Het project werd gezamenlijk ingediend door de Kon. Harmonie De Burgergilde en de Kon. Fanfare Sint-Cecilia De Zwaan maar geldt natuurlijk voor heel het project.  Aan de Vlamo-award is een geldprijs verbonden van 4.000 euro die dus er mee toe zal bijdragen dat we nu zonder problemen uit de onkosten geraken.  Vlamo is de de overkoepelende vereniging van muziekverenigingen in Vlaanderen (Vlaamse Muziekorganisatie) met zetel in Gent.

Vandaag berichtten ook de kranten over deze prestieuze erkenning. Zie de bijdrage van SIR in Het Nieuwsblad van heden, 13 maart 2018.

Deze redacteur vraagt zich af of dit soms niet uniek is dat men in een gemeente zowat alles en iedereen kan mobiliseren voor zo'n gemeenschappelijk project. Elders zien we dat niet zo vlug gebeuren.

Een dikke proficiat aan al wie zijn steentje bijgedragen heeft, maar toch vooral aan de gangmakers zoals de Heemkundige Kring.

 

 


 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is