Mooi gebaar

Op 8 december 2017, over deze onderwerpen: Kunst en Cultuur, OCMW & Sociale Zaken
Kunst in dienst van het goede doel

Socio-culturele verenigingen steunen nieuw zorginitiatief in Lichtervelde
 

Wat vooraf ging
Op zondag 3 september laatstleden vond de 2e   editie plaats van de Kunsthappening ‘LICHTERVELDE SCHOUWT’ een organisatie van Davidsfonds Lichtervelde en Curieus-L Lichtervelde . Een zestigtal kunstenaars werkten hieraan mee en zoals bij de eerste editie 2 jaar geleden kon het evenement rekenen op een massale belangstelling . Bij deze 2e editie zorgden de organisatoren voor een nieuwigheid: een kunstveiling! De bedoeling was om een goed doel te steunen met de opbrengst.

Overhandiging
Donderdag 7 december was het dan zover. Bestuursleden van Curieus-L en Davidsfonds overhandigden een cheque ter waarde van 1 725 euro aan het Zorgcentrum Maria Ter Engelen uit Klerken.  Dat gebeurde in aanwezigheid van de heer Marc Devreese (directie zorg ) en de heer Hendrik Calu (directie strategie en ontwikkeling ). Ook enkele opvoeders en bewoners van het zorgcentrum waren present. Momenteel vindt een leefgroep van 11 bewoners een onderkomen in een huis in de Torhoutstraat in Lichtervelde. Voor deze leefgroep plant het Zorgcentrum Maria Ter Engelen een nieuwbouw in de Potteriestraat in Lichtervelde. Dat is op de locatie van de vroegere Potteriezaal. Op die plaats zal ook dagopvang voorzien zijn. Het geschonken bedrag zal mee dienen om de aankoop van een busje te financieren. De overhandiging van de cheque was ook al iets speciaals. Dat gebeurde namelijk in een merkwaardig pand: het ouderlijk huis van kunstenaar David Maertens in de Statiestraat nr. 100 te Lichtervelde.
Dat huis is veroordeeld tot de sloop om plaats te ruimen voor de uitbreiding van het warenhuis LIDL. Bij wijze van afscheid maakte David er een kunstwerk van. Het huis werd van boven tot onder en van binnen en buiten beschilderd. Zijn project kreeg de titel EXIT 100 mee. Een echt huzarenstuk, dat de kunstliefhebbers nog kunnen bewonderen in het weekend van 9 – 10 december.
Meer info: www.davidmaertens.com

 

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is