N-VA, een sterk merk

Op 10 februari 2018, over deze onderwerpen: Informatie over Lichtervelde, Kunst en Cultuur, Onze gemeente in de pers

Onze insteek
Als een Lichterveldenaar iets presteert voor zijn gemeenschap, dan zijn wij er als de kippen bij om hem of haar de verdiende eer te betonen. Eender welke filosofische, politieke of godsdienstige richting hij of zij uitgaat.
Er is een tijd geweest dat partijen een positieve en een negatieve trofee uitdeelden. De 'Tijl Uilenspiegel' was dan onveranderlijk voor een lid van de eigen 'familie' en de 'Lamme Goedzak' was dan al even onvermijdelijk voor één van hun opponenten.
Wie zet je dan te kijk? Jezelf toch?
Onze afdeling geeft een pluim aan wie het verdient op grond van de prestatie en de betekenis voor onze lokale gemeenschap. 

Binnenpret
Grasduinend in de lokale pers van dit weekend, gaat ons eresaluut deze week naar de kids van de basisschool 't Vlot. Ongeacht de weersomstandigheden, allerhande beperkingen en veel gekrakeel slaagden ze er toch maar mooi in om een spetterend carnavalsfeest te maken. En maar confetti gooien, tot spijt van wie het benijdt.

De Krak van Lichtervelde
Als initiatiefnemer, bezieler en gangmaker van tal van evenementen, sleepte historicus Benedict Wydooghe nu ook het bronzen accordeonnetje naar zijn trofeeënkast. Hoe hij het doet, is ons een raadsel, maar hij krijgt de handen op elkaar bij alle gezindten.

Samen sterk?
De heer Tavernier (Open Vld) slaagde er ook in om een plaatsje te verwerven in de lokale media. Maar als webredacteur moet ik tot mijn onnoemelijke schande toegeven dat ik er niet veel van begrijp. Als je met een goed idee komt aandraven, dan ben je toch de eerste om de kar te trekken? Of mis ik iets? Dan ga je er toch niet zelf vandoor?

Op één punt begrijpen we de frustratie van de brave man wel.
Één partij monopoliseert al veel te lang voor 100% de macht. Momenteel is dat met 48,15% van de stemmen. De andere partijen haalden samen 51,85% van de geldige stemmen. Je mag dan de meerderheid van de inwoners vertegenwoordigen, je hebt niets in de pap te brokkelen. Niets, nada, rien, noppes, 0%.
De neiging om deze aberratie weg te werken, moet leven bij elke rechtgeaarde democraat. Maar daarom ontneem je de Lichterveldenaar zijn weloverwogen keuze toch niet. 

Uiteraard strijdt N-VA met open vizier. Wij zijn een sterk merk. We verschuilen ons niet in een groep of achter de rug van een ander. Integendeel, wij leveren de vernieuwende ideeën en geven de richting aan.
Iedereen die zich bij ons wil voegen is welkom, als je maar meestapt in ons verhaal.

 

P.S.  om niet het minste misverstand te veroorzaken: deze redacteur heeft geen flauw idee van de aanhorigheid van de hier vermelde personen. 



 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is