Nog 1 jaar

Wie zwaait de scepter in het gemeentehuis na 14 oktober 2018?

Op vandaag, 14 oktober 2017, zijn we net één jaar verwijderd van de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Het Laatste Nieuws wijdt per provincie bijna een hele middenkatern aan een vooruitblik. Voor Roeselare bloklettert de krant een quote van onze afdelingspeter,  Brecht Vermeulen: <<We laten ons niet nóg eens buitenspel zetten>>. Afwachten, maar. Voor Lichtervelde kan er ook een klein artikeltje af, onder het kopje:
<<Lichtervelde - Weinig tegenwind voor CD&V>>

De integrale tekst:

In Lichtervelde lijkt de dominantie van de CD&V van burgemeester Ria Beeuwsaert-Pattyn relatief onbedreigd. Vijf jaar geleden koesterde de N-VA van Brand Perneel en SOMM van Johan Vandenbussche nog de hoop om de meerderheid te breken, maar dat lukte niet.
CD&V verloor wel een pak stemmen aan N-VA maar hield stand met 11 op 19 zetels. Oppositiepartij Open Vld brokkelde de laatste vijf jaar flink af. Maar ook het blazoen van CD&V is niet helemaal hetzelfde sinds het vertrek van stemmenkanon Wouter Marchand. (SVR)

Naschrift

Weinig tegenwind? Toch even in herinnering brengen dat de oppositiepartijen samen net geen 52% van de stemmen haalden. CD&V een ietsje pietsje meer dan 48%. In die zin werd de meerderheid wel degelijk doorbroken. Het is enkel door de truken van de Belgische foor dat je met 48% TOTALE zeggenschap kunt verkrijgen. Of hoe word je 100% baas met een minderheid.

Wie weet wat 14 oktober 2018 in petto houdt. 't Kan vriezen, 't kan dooien. Maar 't kan vooral veel harder waaien dan sommigen denken.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is