Plan voor twee molens aan Roeselaarseweg

Op 2 december 2016, over deze onderwerpen: Informatie over Lichtervelde, Leefmilieu

Bron: Het Nieuwsblad online vrijdag 2 december 2016 
Auteur: Arne Franck

Groenestroomproducent Elicio plant de bouw van twee windturbines langs de Roeselaarseweg, aan het toekomstige bedrijventerrein. “We beogen een goede relatie met de omwonenden”, Klinkt het. Op 17 december vindt er een infomarkt plaats.

In de loop van december zal de jonge Oostendse groenestroomproducent een bouwvergunningsaanvraag indienen voor de bouw van twee windturbines tussen de spoorweg en de N32 Roeselaarseweg op grondgebied Torhout. De beide molens met een maximale tiphoogte van 150 meter komen op een 50-tal meter van de spoorweg in de zone tussen de toekomstige bedrijvenzone en het landbouwbedrijf De Groentehoeve. 
Samen zullen de twee nieuwe turbines groene stroom opwekken voor ruim 3.700 gezinnen. 

“We beogen een goede relatie met de omwonenden, die betrokken zullen worden bij het project”, zegt Bart Slabbinck van Elicio. Er zullen 1.500 brieven verspreid worden in de buurt met een uitnodiging voor een infomarkt, waar alle informatie over de plannen beschikbaar zal zijn. De windturbines respecteren de Vlarem-normen inzake geluid en slagschaduw. 

Op zaterdag 17 december organiseert Elicio tussen 10 en 16 uur een infomarkt in zaal Sparrenhove in de Herderstraat in Torhout. 

windmolens Elicio

(foto: zicht vanaf de hoek van de Bollestraat en de Kwakkelstraat)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is