U bent hier
Pokémonjagers in Lichtervelde
Bron: Het Nieuwsblad online 14 september 2016
Auteur: Steven Leenknegt
Het gemeentebestuur van Lichtervelde heeft een aanvraag bij Niantic ingediend om de ‘Pokéstop’ in de Kleine Essestraat te verwijderen.
Deze plaats trekt heel wat Pokémonjagers aan die volgens buurtbewoners voor heel wat overlast zorgen. De Kleine Essestraat is sinds de komst van het mobiele videospelletje Pokémon Go de ‘place to be’ voor Pokémonjagers in Lichtervelde. Sinds enkele weken zitten er dagelijks heel wat spelers langs de kant van de nauwe straat, tot groot ongenoegen van de buurtbewoners.
Hun auto's plaatsen ze aan de overkant van de straat naast de maïsvelden. Velen maken er en dan ook een leuk onderonsje van tussen vrienden en hebben zelfs drank en radio's bij. De gemeente Lichtervelde is zich bewust van het probleem en probeert er iets aan te doen. Elsie Labens, medewerker van het gemeentebestuur, heeft onlangs een aanvraag bij Niantic, het bedrijf achter Pokémon Go, ingediend om de ‘pokéstop’ in de straat te doen verwijderen.
Dat is een virtuele plaats waar de jagers sneller zeldzame Pokémons kan vangen.
De Pokémonjagers laten de klachten niet aan hun hart komen.
Zelf noemen ze de straat nu al ‘Lillovelde’ (naar het stadje Lillo waar er een overrompeling aan pokémonjagers is).
“Als de Pokéstop weg is, zoeken we gewoon een andere plaats”, zegt Rooze.
De Kleine Essestraat woensdagmiddag 15.45 u Er staan nog een 15-tal wagens, niet allemaal van Pokémon-adepten.
In het voorbijgaan kregen we niet de indruk dat deze bermtoeristen veel overlast veroorzaakten.
Bron: De Morgen van 26 september 2016
die het overneemt uit 'Le Soir'
Lillo wordt al enkele maanden overspoeld door enthousiaste Pokémonjagers omdat er blijkbaar erg zeldzame exemplaren
van de virtuele wezentjes te vinden zijn. Vooral 's avonds en 's nachts veroorzaakt dat heel wat overlast, onder meer omdat vele spelers alcohol meebrengen. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) nam al maatregelen zoals extra afvalophalingen en meer politiepatrouilles, maar een echte oplossing werd vooral bij het bedrijf achter Pokémon Go - Niantic - gezocht.
"We hebben het bedrijf aangeschreven en zij hebben toegezegd de Pokémons uit Lillo te verwijderen,
maar dat is uiteindelijk niet gebeurd", aldus De Wever. "Een avondklok vinden we uitdrukkelijk geen goed idee, daarom kiezen we nu voor een tijdelijk politiereglement tot het einde van het jaar. De politie kan op die manier overlast beteugelen."
Alle gemeenteraadsfracties keurden het reglement vervolgens goed.