WEG

De spoorovergang aan de Duifhoekstraat op zondag 15 april rond 15 u

Ook dit weekend hebben we weer de voornaamste lokale nieuwsfeiten bijeengeharkt. Daar is gunstig nieuws, daar is spijtig nieuws.
Bouwen aan de weg naar een betere toekomst
Laat ons van wal steken met een puik initiatief. Lagere school Het Beverbos steunt dit jaar de bouw van een basisschool in Ivoorkust. Misschien kan de ervaring die ze opdoen met hun eigen bouwwerken op de één of andere manier van pas komen in Ivoorkust. We duimen voor een goede afloop.
Geen uitweg voor inrichters
Iets treuriger is de melding dat de organisatoren van ‘De Veldkermesse’ de handdoek in de ring gooien. Het contracteren van publiekstrekkers blijkt steeds moeilijker te worden. Daarbij ondervinden de initiatiefnemers concurrentie van gemeenten die diezelfde charmezangers engageren en de entree gratis maken. Dit is echt wel spijtig want de Veldkermesse was toch wel één van de bijzondere evenementen waar vele inwoners ieder jaar naar uitkeken.
Weg tussen de sterren
Een Lichterveldse jongedame MD mikt wel heel hoog. Ze bereidt immers haar doctoraat voor. Niet ergens in een stil studeerkamertje. Nee, in een observatorium in Chili. Sommige studenten durven klagen dat ze teveel studiestof meekrijgen. Het heelal als studieobject, geef toe, het kan volstaan.
De weg kwijt
Iets lager bij de grond zijn er anders nog wel problemen op te lossen. Steeds meer truckers rijden verloren in Lichtervelde. Hun GPS stuurt ze weg van de Kortemarkstraat nu de tunnel een niet te nemen hindernis geworden is.
Gevolg: bepaalde camionchauffeurs -nogal dikwijls van vreemde origine- raken het spoor bijster, ook als ze naar het aluminiumbedrijf Sapa, het olieverwerkend bedrijf iets verderop of naar OptimaT willen.  Grote camions rijden zich dan vast in de kleine landbouwweggetjes in onze gemeente. In de Duifhoekstraat bijvoorbeeld, kunnen ze erover meepraten.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is