Drie nieuwe bufferbekkens op komst

bufferbekkens

Zaterdag 30 juni 2018 stond in de krant dat in Lichtervelde drie nieuwe bufferbekkens op komst zijn.
Tijdens de gemeenteraad van 27 maart 2017 sprak de N-VA nogmaals haar bezorgdheid uit over de wateroverlast in de kern van de gemeente. Ze stelde vier vragen in dat verband, waarvan de eerste drie waren:

  1. Wanneer wordt het spaarbekken op de Drielindenbeek gerealiseerd?
    De schepen antwoordde: “De provincie zit in de laatste rechte lijn voor de onderhandelingen inzake gebruik en erfdienstbaarheden. Kan tegen volgende maand in orde zijn.”
     
  2. Waarom geen bufferbekken op de Huwynsbeek?
    De schepen antwoordde: “Een spaarbekken op de Huwynsbeek is niet nodig. Die komt niet meer naar het centrum.” (De bovenloop komt inderdaad niet meer naar het centrum, maar ten noorden van de Ringlaan blijft de Huwynsbeek wel naar het centrum lopen). “Er komt een nieuwe riolering in de Damwegel, met buffering”.
     
  3. Waarom geen bufferbekken op de Waterhoensbeek?
    De schepen antwoordde: “De Waterhoensbeek komt niet meer naar het centrum door de Ringlaan. Het stukje binnen de ring is er nog wel”. (Geen antwoord wat daarmee gebeurt.)

Deze vragen en antwoorden staan in de notulen van de gemeenteraad van 24 maart 2017.

Heden lezen we in de krant: “Met drie nieuwe bufferprojecten wil de gemeente Lichtervelde de hevige wateroverlast voorkomen… Een eerste project dat nog dit jaar zal worden afgewerkt, is een buffering van de Waterhoensbeek… De Drielindenbeek zal in 2019 een derde overstromingsgebied krijgen… Het derde project is de aanleg van een gecontroleerd overstromingsgebied in de Stegelstraat. Daarmee kunnen we een capaciteit van tien miljoen liter water van de Huwijnsbeek bufferen”.

Raar maar waar: wat op 27 maart 2017 op vraag van de N-VA maar ten dele noodzakelijk was, kan nu niet snel genoeg volledig gebeuren.

Een herhaling van het BIN? 26 augustus 2013 geen BIN op vraag van de N-VA – 24 maart 2014 wel een BIN. Dit kan je lezen in Uittreksels uit het dagboek van de gemeenteraadsleden  pagina 13 te vinden op deze website.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is