Fietsen maar

Er loopt in de media een campagne om het fietsen te promoten. Woon je op minder dan 7 km?  Dan neem je toch gewoon de fiets!? Het is een spotje op de radio.
Ben Weyts mocht op diezelfde VRT radio 1 deze morgen toelichting geven over zijn beleid. In de links die je doorverbinden naar onderwerpen van N-VA-nationaal lees je daar meer over.
Maar hoe zit het in Lichtervelde? Uit een bevraging van Het Nieuwsblad blijkt dat ietsje meer dan de helft min of meer tevreden is. Dat betekent ook dat een kleine helft het gevaarlijk of onverantwoord vindt om de fiets te nemen.
Net zoals overal elders zijn er inderdaad wel wat kwalijke punten. Er is niet enkel de rotonde aan de Roeselaarse baan, maar natuurlijk ook de onderdoorgang van de tunnel en de heikele oversteekplaatsen aan de Ring.
Maar men verzekert ons dat er nagedacht en gewerkt wordt om die problemen aan te pakken. Let wel: Lichtervelde is niet altijd bevoegd, denk maar aan gewestwegen.
Ondertussen zit ook bij ons het electrisch fietsen in de lift. Vandaag begint de lente. Als het weer een tandje bijsteekt, kunnen we binnenkort weer fietstochtjes maken. Hoe meer mensen de fiets nemen, hoe meer het beleid daarop zal inspelen, reken maar.
In veel Nederlandse steden zie je dat: de fiets is er heer en meester. Dat moet bij ons toch ook kunnen?
 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is