Lichtervelde boven!

Op 25 november 2017, over deze onderwerpen: Informatie over Lichtervelde, OCMW & Sociale Zaken, Onze gemeente in de pers
Lichtervelde vijfsterrengemeente op gebied van sociale samenhang

Wij zijn de meest sociale gemeente van heel de Mandelstreek. Dat heeft 'Het Nieuwsblad' uitgevlooid. We berichtten hier vroeger al over de onderzoeken van deze krant. Nu loopt er al een tijdje een bevraging of een doorlichting (door het bureau iVox) die peilt naar samenleven van de mensen in de 308 Vlaamse gemeenten. Daarin kwam Lichtervelde naar boven met een formidabele score van 7,7. De hoogste score haalde een Oost-Vlaamse gemeente met 8. Dan ging het wel over een dorp met amper 2000 inwoners. In onze regio, de Mandelstreek, scoort Roeselare het laagst met 5,7. Het is wel frappant, dat hoe meer inwoners, hoe lager de sociale samenhang is. Het onderzoeksbureau hanteerde 4 vragen. Kent u de namen van uw buren? Kan u bij hen terecht om wat te lenen (een ei, wat suiker, bv). Letten ze op uw huis als u op reis bent of geeft u zelfs de sleutels van uw huis? Vertrouwt u de mensen in uw gemeente of stad? 
Wij zouden er nog een vraag aan toegevoegd hebben: Groeten de mensen mekaar spontaan als ze elkaar ontmoeten op straat? Hopelijk erkent ons bestuur ook hoe waardevol die sociale cohesie is, en steunt ze verder alle initiatieven die dat kunnen bevorderen.
Hierbij een welgemeend proficiat aan de Lichterveldse bevolking.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is