Op een drafje doorheen het lokale weekendnieuws van 16-18 juni 2017

Potteriezaal maakt weldra plaats voor woonzorgcentrum met 11 plaatsen

Bedrijfsverzamelgebouw
Vlak naast het OC De Schouw komt een bedrijfsverzamelgebouw. Onlangs werd de symbolische eerste steen gelegd. Het ding heet ‘Businesspark2Linden’. Het zal een hal zijn van 2700 m² op een terrein van 1,4 hectare. Er zou plaats zijn voor 9 ondernemingen. Daarvan zijn er al 2 toegewezen.   (Bron: SVR in HLN – Mandelstreek p 42 /za. 17 juni 2017)

Nieuw zorgcentrum
In de Potteriestraat komt een zorgcentrum voor 11 mensen met een beperking. Daartoe zal men de Potteriezaal en de aanpalende woning slopen. Initiatiefnemer is het Zorgcentrum ‘Maria Ter Engelen’ uit Klerken.  Begin 2019 zouden de nieuwe bewoners hun intrek moeten kunnen nemen. Het project zou ruim 1 miljoen euro kosten. Sponsors zijn welkom.  Laat u maar eens goed gaan op rekening BE88 3630 8572 8741.
De gemeente is blij dat ze eindelijk een goede bestemming vond voor het zorgelijke pand.

Tweespalt 
We lezen verder nog dat de bouw van de Potteriezaal aan de basis lag van de tweestrijd (zeg maar onwaarschijnlijke vete) hier in Lichtervelde.
De ene groepering richtte een vereniging op tegen de andere. Onze afdeling moeit zich niet in dat kluwen waar we gelukkig part noch deel aan hebben. We laten dat over aan de erfgenamen van die ‘vredestichters’. 

Inbraakplaag gestopt
De kopstukken van een roversbende zigeuners riskeren samen tot 100 jaar opsluiting. De bende bestond uit 22 leden tussen 12 en 27 jaar. Ze maakten de streek onveilig tot in 2015 na een klopjacht van meer dan 12 uur een drietal (onder wie de leider) opgepakt werd in Lichtervelde. De bende stal auto’s waarmee ze dan ramkraken pleegden. De Roemenen opereerden vanuit een kamp in Rijsel.
Of de slachtoffers ooit wat vergoeding zullen ontvangen, is twijfelachtig. De daders worden gezocht in diverse landen en een paar zijn intussen uitgeleverd. 

Fluitje van een cent
Intussen blijft Eric de overwinningen aan elkaar rijgen. Deze gevederde atleet heeft veel noten op zijn zang. Die noten zijn verdeeld over 716 suskewiets in de tijdspanne van 1 uur.
Morgen, zondag 18 juni is er alweer een vinkenzetting aan OC De Schouw, dit keer. Als de heer Rudy Verhaest opnieuw Eric opstelt, kan de rest naar de hoofdprijs fluiten. 

Bier van hier
Om de Belgische hop te promoten werd in 2011 het logo ‘Belgische Hop’ ontwikkeld en gelanceerd. Onze dorpsgenoot Jef Pierens van d’Oude Maalderij’ heeft in het Poperingse Hopmuseum zijn bier, ‘Hop Hanker’ voorgesteld. Dat is uitsluitend gebrouwen met Belgische hop. Jef is de eerste die er in slaagt om ‘het gouden hoplogo’ in de wacht te slepen. Prosit en proficiat, beste brouwer!
(Bron KW Editie Torhout / vrijdag 16 juni 2017 / p.27-28)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is