Vechten tegen windmolens

Op 23 april 2017, over deze onderwerpen: Informatie over Lichtervelde, Landbouw en plattelandsbeleid, Leefmilieu
windmolens t'veld

De gemeentebesturen van Wingene en Lichtervelde tekenen samen beroep aan tegen de vergunning om twee windmolens in te planten op ’t Veld. Ze voeren daarbij een arrest van het Europees Hof van Justitie aan. In dat arrest van 27 oktober 2016 pleit het Europees Hof van Justitie voor coherente windenergienormen met aandacht voor de omgeving. Het Hof wil dat men rekening houdt met alle effecten die windmolens hebben op hun omgeving, zowel voor mens en dier. 
In het geval dat ons nu bezighoudt, gebeurde die toets niet eens! 
De klagers nemen het de windturbinebouwer ook kwalijk dat hij het vertikt om overleg te houden met de omwonenden en de lokale besturen. 

Zowel Wingene als Lichtervelde haasten zich eraan toe te voegen dat ze zeker niet tegen groene energie zijn, maar dat er een evenwicht moet bestaan tussen mens en natuur. Hoe nobel het streven naar hernieuwbare energie ook is, de levenskwaliteit van de omwonenden heeft eveneens haar rechten. 

Voor zover de webredacteur er iets van begrijpt: het gaat weerom over een onbillijke verdeling van de lusten en de lasten. 

Het actiecomité is blij met de steun van de lokale overheden. Het actiecomité kan u volgen op hun facebookpagina <<Geen windmolenpark in Lichtervelde-Wingene>> 
Zie: @windmolenparklichterveldewingene (foto) 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is